Set pantang Shaklee melancarkan penghasilan susu ibu

.
Dengan kemontelan #babyaisya dan jarak penyusuan yang kerap..ibu terpaksa keluarkan juga stok perahan ni


.
Dari sebelum mengandung, semasa mengandung, selepas kelahiran, berpantang, hinggalah sekarang...kak rus amalkan supplement daripada Shaklee
.
.
Itu cara kak rus menjaga pemakanan harian sbb nak ikut cara diet yg betul betul "clean" rasanya tak mampu nak sediakan 😁😁😁 dengan consistent
.
.
At least mana nutrien yang kurang boleh ditambahbaik dengan vitamin πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»
.
.
Percaya atau tidak percaya mengandung dan menyusukan bayi diusia 35-an dan ke atas menunjukkan tahap kecergasan tubuh semakin berkurangan dr umur sebelumnya
.
.
Makanan yang baik utk tubuh inshaAllah membantu melambat kesan kekurangan kecergasan dan mampu menjadi tubuh kekal aktif
.
.
Makanya tubuh lebih sihat, penghasilan susu pun lebih lancar gitew...Letih letih badan? Sering sakit atau demam? Tidak lagi😊
.
.


Saya guna dan saya share kebaikannya.. Nak panduan penyusuan susu ibu secara percuma? 
Whatsapp 013.3320360 | kak rusπŸ˜‰
.
.
#babyshaklee #breastfeeding #teamkakrus #shakleeeffect
#setbreastfeeding #setpantang
#sayajual #shakleebangi

Breastpump murah tapi berkualiti

Assalamualaikum mommies! ...ada tak ibu ibu yg merancang nak beli breastpump yg mampu milik tapi hasilnya perahan mmg sangat memuaskan
.
.
Kalau budget tak besar tp nakkan quality breastpump yg bagus...mmg kak rus suggest Medela Harmony la...satu satu breastpump manual yg ada technology 2 phase expression yg mampu menggalakkan penghasilan susu ibuπŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» wow! Bestlah kan..
.
.
Ada lagi best! Mudah diselenggarakan dan boleh digunakan di mana saja dan bila bila masa
.
.
Aha kalau dah ada breastpump yg electric boleh jadikan Medela Harmoni sebagai 2nd pump utk masa emergency..tak rugi pun!
.
.
Kalau nak harga kasih sayang boleh whatsapp kak rus terus ya 😘😘😘

Kak rus | 013.3320360

Herbal Blend Bantu Kak Rus elak strechmark ketika mengandung

Assalamualaikum dan selamat pagi...sambil menunggu baby ni bangun ..terdengar burung berkicauan diluar tingkap..aih..rasa indahnya di pagi hari πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜˜
.
.
Ada ibu mengandung tak kat sini? Saje kak rus nak share pasal strechmark dan gatal kat perut semasa mengandung..gatal kan?...masa kak rus masuk kandungan 4 ke 5 bulan perut mula expand kan dan mulalah gatal..sedap nye bila menggaru!πŸ˜…πŸ˜… ada yg bgtau jangan keterlaluan menggaru nanti perut tak cantik huduh bila lepas melahirkan! Even masa kandungan membesar pun stretctmark wujud pun nampak tak cantik kan ..ahakss segan gitew bila gynea nak check perut! πŸ˜šπŸ€“πŸ€“πŸ˜·
.
.
Ok bila dah noted jangan garu..apa yg kak rus cuba adalah gunakan HERBAL BLEND shaklee ni ...mmg dah ada kat rumah..so kak rus sapu rata kat bahagian perut selepas mandi dan sebelum tidur! Consistent setiap hari tau...hasilnya?
.
.
kulit perut tak menggatal so automatik kita tak menggaru! Perut semasa mengandung cantik tanpa strechmark pun! Nak segan sangat bila checkup pun takde lah berlebih lebih😘😘😘
.
.
Letak kat tumit kaki sekali pun ok sangat! Cantik tanpa merekah pun..dan yang bestnya krim HERBAL BLEND ni tak berminyak bila dipakai dan cepat meresap ke kulit! Selesa sangat! Murah pun murah...dan pelbagai guna..tiada penggunaaan bahan bahan chemical...paraben free!!!πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»
Kalau ada sesiapa yg nak cuba HERBAL BLEND Shaklee boleh whatsapp Kak rus..banyak kegunaannya ..beli satu ya😘😘😘
Whatsapp : 013.3320360

Kak Rus kembali berblogging : preggy episode 2

Assalamualaikum..hu hai..kak rus nak sambung kisah preggy seterusnya ..hu hu jangan muak ye...:)

bercerita tentang mengandung kali yang lain macam nye adalah sifat malas keterlaluan..ha..ha...asyik nak tidur je..tu masa awal preggy lah...ingatkan kak rus rasa mcm tu sbb mmg malas tapi bila google dan kisah preggy orang lain pun ada juga yang mengalami kesan tu..he..he...bangun awal siap siap hantar anak gi school sarapan sikit confirm lepas tu cari pot tido!!! aimi? pun join sambung tidur juga..ha..ha..layan pepagi tidur...

perkara kedua ..tak suka mengadap skrin handphone dan komputer lelame rasa macam tak best je...padahal sebelum preggy tu mmg baru je beli laptop...dalam sebulan gitu kononya nak fokus online bizz...nah tak lama kemudian bila dah masuk alam mengandung ni...laptop tak buka pun..tersimpan je..aduhai rasa macam membazir je beli bila tak menggunakannya...takpelah pujuk diri bila dah bersalin nanti manfaatkan nya...even telephone yang dah rasa canggih pun tak leh nak lama jenguk..semuanya rasa tak best...tu sebab online bizz yang begitu mesra Kak Rus buat jadi tergantung..aduhai...rugi kan kan...dah cuba untuk lawan 'penyakit' tu mmg tak boleh...mmg takde mood..idea pun jadi takde..ha..ha..takpelah mmg suh rehat la tu kan...so kita ada banyak masa bila tak mengadap FB ke handphone...ha ha banyak masa tidor!!!

perkara ke tiga..tidak suka makeup even bedak alas..muka mmg tak nak letak apa-apa pun tak kiralah pergi ke mana...kat rumah tak nak mekup even keluar rumah pun tak berminat nak touch up...kiranya muka togel je lah..keluar sarung tudung paling ringkas..ha ha...rasa mcm selekeh je kan...tapi yang bestnye muka yang sebelum preggy tu mmg bermasalah jerawat masa preggy jadi bersih...kakak sendiri tegur ko mengandung ni kulit muka ko bersih pulak! seronok sgt..tak pakai apa jenis skincare tapi kulit muka bersih..punyalah bermasalah kulit muka sebelum mengandung...geram je tgk cermin tau...cuba krim tu cuba krim nie..semua rasa tak puas hati...masa preggy guna pencuci muka ja...kulit muka bersih gitew..harap harap dapat mainatin lepas bersalin l KULIT NI

perkara ke empat..tak suka bergambar...mungkin sbb rasa mcm selekeh sbb tu tak suka bergambar...hi hi so mmg takde gambar sangat masa mengandung..so gambar yag ada jelah itu pun boleh dikira ada brp...tak cantik pun....kih kih

apa lagi ek....nanti kak rus sambung lagi lah...nak ingat ingat balik.. balik...pastu kita cerita cerita...lagi..so nanti jumpa lagi di entry berikutnya

Kak rus



Kak rus kembali berblogging: preggy

Assalamualaikum ...Allahuakbar lamanya kak rus tak menulis blog...ya kira2 sejak mula preggy hinggalah dah selamat bersalin...hi hi ...mungkin pembawaan mengandung kali ni mmg tak suka menulis atau mengadap phone atau komputer lelama....mode takde langsung....kot mmg Allah nak kak rus totally free dan rehat sepanjang mengandung kot...ha ha yelah tu kot.semasa entry ini ditulis kak rus dah selamat bersalin masuk hari 23 hari kira kira raya ke 5 dah kira dalam pantang lagi nieh.....

kisah preggy kak rus
*************************
Saja kak rus nak cerita di sini sebagai memori utk kak rus sebelum daya ingata semakin berkurangan hik hik...almaklumla perempuan ni mudah hilang memori ...bkn apa bila kita ada blog dan kita coretkan ianya menjadi memori yg tersimpan...

sepanjang mengandung anak ketiga ni mmg nak kate banyak bende pelik sgt tu takdelah...seperti anak anak yg sebelum ni ..setiap kali mengandung alahan seperti morning sickness mmg takde..so boleh je enjoying makan makan apa saje makanan yg ada tanpa risau aha..sekali checkup utk pertama kali berat naik sekali ganda which mean purata kenaikan bg wanita awal preggy antara 400g to 500g kak rus pula naik sampai 1kilo...tp takpe..kak rus ni tak besar mana pun ...hati agak risau juga kekalau ada simptom baby besar..tp terlalu awal lagi kan nak expect bende2 ni..hi hi bkn apa rekod anak anak sebelum ni mmg lah besar bagai johan dalam perut..so tak mustahil sejarah mungkin berulang...😝😝

Ok cerita awal preggy kali ni apa yg sukar nak lawan adalah hormon malas dan kerap ngantuk!!!...hormon la sangat..😝😝😝😝...cuba nak gigih diri konon...nak lawan malas nak lawan ngantuk adiehh..tetap kecundang ..so kesimpulannya kak rus tak anggap ianya... sengaja malas tetapi pembawaan..seriuos!..ada masa terluang confirm tido..pastu kelam kabut x cukup masa nak siapkannakanak pegi sekolah mana nak bg makan.hua hua..pepandai  la adjust masa...πŸ™„πŸ™„..memnjang tak cukup masa je!

Dari segi pemakanan kak rus takdelah jenis mengidam sesangat apa apa yg pelik..tp masa awal preggy tu tekak nak  rasa nak makan tembikai..ha ha makan le tembikai banyak..sebiji besar seorang makan pun jalan...bila dapat makan tu ya Allah rasa nikmat tu tak terhingga..sehinggalah pada suatu hari tu tgh sakit kepala kemudian makan tembikai punyalah banyak..nah tak lama kemudian tembikai yg makan banyak 2 tu keluar balik muntah...merah jah...bkn sbb loya pun ...tp sebenarnya sbb hangin sakit kepala tu..hu hu macam serik dah lepas tu nak makan bebanyak sekdar kadar je..semakin banyak bulan keinginan buah tembikai berkurangan..tapi buahan buahan lain pula ...mangga..apple...yeay preggy kali ni mmg addicted buahan je..

Aha.. Cerita pasal buahan nikan ..kak rus pernah terbaca kat mana ntah ..tips utk dpt anak perempuan dan anak lelaki..baca lama dah...tp cuba analyze sendiri apa yg kak rus baca tu..Mengikut apa yg kak rus lalui sepanjang mengandug ketiga2 anak ...

Melalui tips tu..kalau anak lelaki pemakanan ibu lebih kepada pemakan yg mengandungi protien  dan karbohidrat..macam daging, susu, yogurt, ikan dan lelain...Manakala kalau anak perempuan ni pemakanan ibu lebih kepada sayuran dan buah buahan..sejauh mana ianye benar?...klu ikutkan kak rus mmg masa anak pertama kak rus mmg suka minum susu dan makanan yg berdaging...so lahirnye pun anak lelaki..masa anak kedua mmg kak rus suka makan makanan buahan manakala yg ke 3 kali ni mmg dr awal cuba teka berdasarkan corak pemakanan yg juga lebih kepada buahan dan sayuran...hi hi hati kuat kata gigirl dan mmg sah gugirl...! So benar ke tak benar..ada benarnya juga kan????πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡


Gambar yg ada sepanjang preggy..huaaaa..kak rus tak suka bergambar sepanjang preggy tu...pembawakan sungguh...this  photo ttaken by anakanda rafiq secara candid..tau tau ada kat photo image handphone...

Ok nanti kak rus sambung cerita lagi ek..dah nak tidurkan baby ni...so jari jemari nak kene exercise menaip pula lepas ni...😝😝😝...sbb lama tak menulis...ok jumpa lagi di next entri

Kak rus
Ibu of 3 kids





Anak kucing jatuh dalam lubang longkang lagi

Assalamualaikum selamat pagi..

Ingat tak sebelum ni dalam minggu lepas saya ada cerita anak kucing masuk dalam lubang longkang...takpe boleh boleh tgk post seblum ni..

Nah..awal awal pagi nindah dengar bunyi anak kucing mengiau ngiau kuat..aduhai dalam hati jangan la masuk longkang hr tu lagi...ke longkang besar tp jauh sikit, kalau situ senang nak ambik...
Buka pintu dapur bunyi mengiau dah kuat mengelabah nak naik atas...baunya euwwwww...mmg busuk..nak ambik cemana? Saya mmg tak sampai sebelum ni en somi dengan gigih dapat capai..kepanjangan tangan ku and dia mmg jauh berbeza..
Tgk apa yg kat dapur yg berciri panjang..hu hu jumpa senduk bulat yang saiz besar yg x pernah pun guna...boleh lah cuba untuk jadikan pengaut! Alhamdulillah boleh! Mudah pula anak kucing  naik! Ok melihat keadaan "zack" basah lencun dan busuk yang amat...saya mandikan elok2 sabun elok2..aha ku basuh dgn basic h Shaklee ! Zack meronta ronta x nak kene air..so mana yang boleh dibersihkan betul ku bersihkan..tp bau busuk mmg kuat....bila dah tinggal sikit sikit je bau prosess keringkan...mmg terasa kesejukan tahap gigil dah zack..saya lap2  untuk beri dia kering...dan kemudian letak tapak tangan saya kat muka dia..dia tekup..dengan terasa gigil mukamya maybe dia selesa dgn hangat dan diamkan diri sehingga betul betul kering.lepas kering kan bulu zack jadi gebu!
           Taraaaaa! Zack dah kering!

 Ngantuk keletihan menanti utk masa maknya boleh beri susu..haish maknya pula macam dah nak tak nak je...

Lubang longkang macam mengundang masalah la pula kan..kene tutup ke? ..mmm nanti akan ku ikhtiarkan la macam mane nak tutup

Ok sekian dulu cerita hari ni...selamat bekerja






Bila anda gagal melakukan sesuatu GIVE UP DAN PUTUS ASA?

Kisah kecewa bahagian 1

Saya bukanlah pakar website pakar IT dan bukan pakar Design..hakikatnya saya ada sedikit background IT yg lama telah lama sangat saya tinggalkan.teknologi IT terlalu cepat berubah..masakan saya nak kejar semua tu kan ? Tapi jauh disudut hati  saya nak buat sendiri saya punya website yg nampak professional nampak amazing dan nampak elegant..Itu yang NAK sekarang ni..biasanya website yg bercirikan begitu adalah website yang company besar dan professional je yang buat dan cost mereka definately beribu dan puluh ribu Dollar..besar tak impian saya yang bermodal ciput ni??..mustahil tak untuk saya capai apa yg saya DREAM tu? 

SAYA TENGAH BERUSAHA

Alhamdulillah..teknologi berubah dan sememangnya memudahkan informasi sentiasa berada dihujung jari!!!! 
1st day - Saya belajar dari tutorial yang berdurasi berjam jam dan saya ikut satu persatu.Gigih bersengkag mata untuk ikut class tersebut..alhamdulillah saya dapat ikut sehingga separuh class dr total jam semuannya. Gembira rasa sbb dah terbayang bakal website macam nak cantik..😊😊😊 TETAPI langit tak selalu indah dan sometime tutorial ni ada yang x match dengan situasi kita. Bila saya tukar 1 bende tu tetiba keluar mesage ni "FORBIDDEN PERMISSION !!PAGE ERROR AND YOU DONT HAVE A PERMISSION TO ACCESS THE FOLDER!!! 

Totally lost!!!! Totally gone!!! Semua page tak boleh masuk dan  saya cuba cari penyelesaian dalam forum forum hampir berjam jam still tak dapat juga ..ok tutup laptop kita sambung besok!! After berjam berjam bertahan and finally your work gone!!! Apa yang anda rasa???..

Nanti saya sambung cerita....bahagian ke 2


Anak Kucing masuk lubang longkang!





Assalamualaikum....

CheRus ada 5 ekor anak kucing kat belakang rumah!..not really bela betul..tapi since maknya tu dah lama menetap kawasan rumah ni .. sediakan tempat dan bagi makan je lah...actually ni kali ke 2 mak kucing ni beranak..1st time beranak 4 ekor 3 daripadanya mati...1 daripada nya ada jiran lain yang bela kot.. (jiran tu orang korea) sbb selalu nampak anak kucing sekor tu main kat depan rumah jiran tu..now bila ada ternampak sekarang...dah besar dah dewasa dah tu...tak kenal maknye pun dah..
Ni gambar selepas berapa minggu kelahiran..memanjang nak masuk rumah..

So mak kucing ni anak anak panggil NAIMI..suka hati je anak anak ku bg nama..tapi mmg lekat lah nama tu.dalam sebulan lepas NAIMI ni beranak lagi sekali 5 KO..mmg besar wei perut dia...sekali keluar banyaknya..5 ekor..tapi cantik cantik belaka la..dan bela je lah..dah ada kat belakang rumah tu..ha..ha..aku jadi pengasuh kucing dah sekarang ni...takpelah...bebruat baik pada binatang jelah kan...inshAllah dimurahkan rezeki nanti...

Well nak cite semalam ..kejadian salah seekor dari anak kucing masuk lubang longkang belakang rumah..sebenarnya..mmg pernah terlintas dalam kepala sebelum ni lubang tu kalau termasuk anak kucing cemana lah ek..tappi malas nak fikir kan sangat just imagine...sbb macam  masih fikir tak logik kalau termasuk dlam tu sebab dia dihujung tanah belakang ...


Al kisah semalam sedang dok perhatikan anak anak kucing ni bermain...tetiba terpandang seorang anak kuicng ni mcm terpinga pinga area longkang tu..dia duk perhati je..area situ mcm tak senang duduk..mmg ada bunyi anak kucing agak sayup dan kuat ..CheRus ingat bunyi anak kucing yang terpinga tulah...bila anak kucing tu mengubah posisi ke depan sambil mengiau..bunyi dia halus je tak kuat...pastu..dok fikitr mana pula bunyi anak kucing yang kuat tu...terus keluar jengah dalam lubang tu...ya Allah!!!....anak kucing dalam tu....lubang tu dalam ke bawah tau..cemana nak ambik???? apa lagi ayah!!! ayah!!! CheRus panggil En.Somi tolong!! tolong!! .anak kucing masuk longkang ni...anak anak CheRus mula gelabah..kenapa ibu kenapa??...semua menerpa ke lubang nak tengok..siannya...

*maaf jika gambar ini mengganggu pemandangan

Maka dengan tergesa gesa-gesa nak hujan lewat petang tu...En Somi cuba sedaya upaya ambik guna tangan...tak sampai...dengan bau yang busuk tu...gigih cuba nak selamatkan...ingat boleh sampai guna tangan..tapi tak boleh agak payah hanya dapat capai tapi tak boleh angkat...lastly En Somi baringkan diri masuk dalam aliran longkang hanya dapat capai telinga anak kucing dan tarik ke tas..alhamdullilah SELAMAT..ya Allah..mmg busuk sangat..En Somi hero!!! sanggup "membusukkan diri" dia pun terus mandi..while CheRus pula amik anak kuicng mandikan terus..meronta ronta tu lantakla....yang penting dia selamat...syukur sangat..kesian lepas tu kesejukan lepas mandi..

well hari ni pagi-pagi dah lincah bermain...anak anak kucing ni kekdang menghilangkan stress...tgk dia main dengan girang ..tgk muka dia yang comel..arrrrghh..buat ku rasa nak picit picit je....anak anak pun suka sangat..tp CheRus tak bawak diorang masuk rumah..cukup setakat ruang tanah belakang untuk        
 hari ni pepagi dan happy main kejar-kejaran...
Yang sekor Anak anak panggil dia "ZACK" the only yang kalernya hitam..dia juga telah memusnah tanam ku dalam pasu tu..ranap sudah...


Ok nanti cite lain pula..salam sayang ..CheRus




Apa akan terjadi jika wanita kekurangan kalsium

KESAN KEKURANGAN KALSIUM - terutama wanita hamil,dan menyusukan]
Keperluan kalsium adalah berbeza mengikut keadaan individu.Jika anda wanita dikategori seperti di atas sila ambil perhatian sebelum terlambat.


+ Menurut kajian, jisim atau kepadatan tulang berkembang kepada maksimum sehingga usia 28 tahun.dan selepas umur 40 kepadatan tulang mula menurun dengan cepat....agak agak anda di peringkat umur di mana...30 -an ?..simptom simpton penurunan kepadatan telah bermula!.
Antara simptom kekurangan kalsium :
**********************************
+ Kerap mengalami krem - kebanyakkan wanita hamil memang mudah dan kerap mengalami situasi ini terutama sekali dibahagian kaki kerana beban kehamilan yang semakin berat menekan saraf saraf membawa kepada bahagian kaki sehingga menyebab kaki menjadi lebih tegang. Awas! Itu tanda anda perlu tingkatkan pengambilan kalsium
+ Pertumbuhan janin yang tidak sempurna. Jika anda terus meremehkan pengambilan kalsium kesan kelurangan bukan hanya boleh dirasai oleh ibu sahaja, malah ia juga boleh menyebabkan tumbesaran bayi terganggu dan memungkinkan kelahiran bayi yang berisiko kerapuhan tulang
+ Ibu hamil berisiko tinggi kerapuhan tulang (osteoperosis)- Ambil perhatian dan jangan biarkan ia berlaku , perkembangan bayi semasa dalam kandungan akan terus mengambil kalsium sedia ada daripada ibunya itu terutama kalsium dari tulang dan gigi. Kesan ini dapat dilihat ramai wanita mengalami pereputan gigi dan masalah sakit sendi dan tulang ketika hamil.
+Perkembangan dan tumbesaran bayi menjadi lambat dan perlahan terutama ketika bayi diperingkat belajar untuk duduk dan merangkak yang memerlukan kekuatan tulang.Kesan dari kesan kekurangan kalsium juga boleh menyebabkan bayi juga boleh mengalami kerapuhan tulang akibat dari kurangnya kalsium dari sumber air susu ibu.
Jadi , kepada ibu hamil adalah sangat penting untuk terus menerus mengekalkan pengambilan KALSIUM dan ibu menyusu juga tidak terkecuali supaya mampu menghasilkan air susu ibu yang cukup kandungan kalsium dan lengkap nutrisinya
***********************************
Perlukan khidmat nasihat tentang kalsium hubungi :
CheRus 013. 3320360

Jangan diremehkan pengambilan kalsium

Assalamualaikum...selamat pagi..sedikit perkongsian di pagi ini.
[ JANGAN DIREMEHKAN PENGAMBILAN KALSIUM]
Ramai dikalangan wanita kisah sangat tentang cantik..nak cantik itu fitrah bagi wanita dan tak salah pun. Walaubagaimanapun nak cantik luaran kena bermula dari kesihatan yang baik.
+ Tips sihat paling mudah dan murah!! SENYUM. Hihi..tapi kalau gigi dan sompek sana sompek sini agak agak berat tak nak senyum? Nah tahu tak kenapa gigi mudah rosak sebelum waktu tua. Salah satu sebab anda kekurangan KALSIUM.
+ Anda perlu tahu kalsium tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan secara semulajadi tetapi ianya boleh diperolehi dari pengambilan makanan. Masalah kekurangan kalsium bukan sahaja dialami oleh golongan perempuan malah lelaki juga tidak terkecuali
+ Berbalik kepada pemakanan, adakah diet kita seimbang? Adakah kita yakin diet cukup dengan keperluan nutrisi tubuh badan? bukan sekadar makan banyak je dah kira cukup..tetapi kadar nutrisi yang diperlukan oleh tubuh.
+ Wanita berisiko kekurangan kalsium memandangkan mereka melalui masa hamil, kelahiran dan penyusuan. Di sepanjang tempoh ini keperluan nutrien seperti kalsium adalah tinggi kerana perkembangan bayi sihat bergantung diet ibu itu sendiri. Ibu hamil biasanya memerlukan 1500mg berbanding biasa 1000mg.
+ Sila semak pengambilan kalsium harian anda terutama jika anda wanita hamil. Tanda mudah anda kurang kalsium gusi mudah berdarah bila memberus gigi.

CheRus akan update lagi tanda tanda kekurangan kalsium dan anda boleh check sendiri adakah pengambilan kalsium dan nutrisi anda cukup?

WAHM : Eh yang ibu punya yang dia ambik

Assalamualaikum...eh yang ibu punya juga yang dia ambik hi..hi..tajuk cerita

Suri rumah? eh tak tak.. saya ibu yang bekerja sendiri di rumah? bestnya?...senangkan...anak depan mata, boleh jaga anak, dan boleh dapat income?....ya betul dan itu saya setuju..tp tahukah korang cabarannya???...cabaran adalah lebih besar!!!!...
1. Cabaran masa - tentang pengurusan masa selalu fail...kih..kih..baru nak hadap laptop...ibu nak shi-shi...settle urus anak anak idea hilang nak buat apa lepas tu..kalau dah ingat pun..anak seorang lagi..ibu nak be*** adoi...settle dulu...tak lama kemudian..ibu nak susu..ibu nak mandi..ibu nak makan..ibu ..itu ibu ini..last last ke mana dah...to do listnya



2. Cabaran menjaga peralatan niaga....part ni mmg CheRus tak faham adakah anak ku sahaja kah atau anak anak orang lain yang setaraf ku pun begitu...apa yang memeningkn kepala CheRus?..apa sahaja barang ibu yang itulah dia kacau? faham tak ayat ni?

 baru pandai tulis nama sendiri tapi tak berapa nak pandai kenal huruf...hu..hu 

  • Pen ..dah beli 1 bundle stok untuk  backup CheRus kekadang tulis nak cepat...sebab asal nak tulis je pen mesti takde, asal nak tulis je mesti takde...selalu sangat jadi macam ni..tu yang beli sedozen!...dan hakikatnya belum dakwatnya habis 1 persatu hilang juga..masuk bebrapa bulan stok sebundle pun abis...ke manakan pen pen tu?...anak owh anak...ibu dah siap siap dah belikan colour pensil, caryon, water color, pensil, eh yang ibu punya juga dia ambik..stresss!!!
  • Buku nota -buku rekod : yang ni pun CheRus geram juga...tahu tak dalam setahun ni berapa dah CheRus guna, ada yang dapat percuma, yang beli..ada dalam 7 hingga 8 buah juga lah...tp 1 pun tak boleh jadi betul betul proper...selak selak..ada muka orang, ada conteng sana sini, ada gambar orang..arghhhh....tu belum yang dia koyakkan page rekod jualan....STRESSS lagi...ibu dah bagi dah macam macam buku khas untuk diorang...ni..eh yang ibu punya juga yang dia ambik...
Nah ambik lukisan ini..aimi kata..itu ibu ...ada baby dalam perut ibu. what????

3. Cabaran Pengeposan barang - yang ni kekadang nasib juga berlaku perkara yang agak agak mengganggu kelancaran..ha..ha..mengepos barang bawa anak anak..tgh sedap  punyalah tunggu queue dan pos barang....tetiba..ibu nak ibu nak s*** ibu nak be**..adoi...guana tu...bilik air takde ...fengsan mak..mane nak bawa...hu..hu.sungguh hati tidak senang.... itu belum dia berlari diseluruh ruang kaunter penjabat pos..kalau sorang ok lagi kot..kalau dah dua orang mai  kejar kejar lah kan...hu..hu..
Anak korang begitu tak ? siapa maccam tu kita geng..nampak macam best kan bergelar WAHM?..tapi nak menguruskan situasi dan masa mejadikan  perkara ini bukan mudah...dan bila diingatkan kembali...terasa diri ku gigih lah juga...bagi yang bukan WAHM dan bekerjaya adalah berbeza sekali..di pejabat, di bilik meeting,di bilik solat even di dalam toilet pun takde siapa yang ganggu sentiasa,,... well bukan nak membandingkan...sekadar mecerita kisah dan pengalaman sebagai WAHM...ini cerita saya je..saya tak pasti cerita WAHM yang lain...
nanti cerita lain pula..ok ada sesiapa nak mualakn bizz online Shaklee october is the perfect time...nak tahu kenapa boleh Whatsapp CheRus 013 3320360.nanti CheRus bgtau...

salam sayang..CheRus


Jangan bazir keluar modal besar untuk memulakan perniagaan

Assalamualaikum...Untuk makluman CheRus memerlukan.Cycle okyober 3 orang individu sesiapa sahaja yang berminat dan komited memulakan langkah dengan business online Shaklee
Alhamdulillah...Quota 3 orang protege untuk bulan oktober hanya tinggal 1 sahaja kekosongan, sila ambil peluang ini sebab tawaran Hanya sah sehingga hujung bln ini sahaja!! Sila grab promosi ini !!
.
.
Jangan bazirkan wang anda dengan modal perniagaan yg besar di masa ekonomi tidak menentu
.
.
Mulakan dengan modal kecil dan belajar  untuk terus berkembang.
.
.
Siapa kata modal kecil untungnya kecil? Itu fahaman sahaja...Shaklee? Modal rendah je..jika anda komited tanpa jemu..inshaAllah hasilnya lebih lumayan.

be a part of Shaklee? Daftar sekarang Whatsapp CheRus 013.332.0360
Dan anda juga berpeluang untuk layak percutian ke Bangkok ditaja sepenuhnya oleh Shaklee.

Kekalkan kesihatan dengan SR vitamin C

Assalamualaikum! 

Masih berjerebu di tempat anda?
Indonesia telah pun annouced jerebu semasa adalah pada tahap merbahaya..
Malaysia juga tidak terlepas dengan situasi ini yang agak berpanjangan dan bacaan ipu yang tinggi baru baru ini sehingga sebahagian besar sekolah sekolah terpaksa ditutup.

kesan jerebu boleh menyebab kan berkaitan paruparu dan pernafasan, sakit kepala, dan dihidrasi tidak terlepas mereka yang mempunyai masalah kulit seperti eczema.Tentunya jerebu sangat mengundang banyak permasalahan kesihatan. 

Dalam keadaan begini parent mesti mengambil langkah awal utk mengekalkan kesihatan anak anak.Berikan keutamaan kesihatan  kepada anak anak dan mereka  yang berisiko dengan meningkatkan pengambilan natural vitamin C. 

Vitamin C berupaya mencantumkan logam logam berat, raksa, arsenik dan toxin akibat pencemaran dan membantu proses penyingkiran bahan bahan tersebut dengan mudah.

Proses detoksifaksi menjadi lancar badan akan tetap kekal sihat.Amalkan minum air sekurang kurangnya 3 liter sehari untuk mengelakkan dehidrasi.

Pengalaman sendiri selepas amalkan vitamin c ketika musim jerebu 🚩http://www.momsimpleshop.com/2014/09/jerebu-sukar-bernafas-dan-2000-mg.html

===========================

Dapatkan Sr vitamin C plus untuk dewasa dan chewable vita C untuk kanak-kanak pada harga istimewa!
Whatsapp "vita c" ke 013 3320360
********************************
Berminat untuk start business? Modal serendah RM80 sahaja dan juga layak menerima Vita lea iron formula bernilai RM94 secara PERCUMA!!! hanya sah sehingga 31 oktober 2015 sahaja !!
Whatsapp : "ahli" ke 013 3320360
************************************

Herbal blend : krim serbaguna yang magik!!

krim lotion semulajadi serbaguna ini memang MAGIK!! Harganya pun murah je
@ bukan RM80
@ bukan RM50
@ juga bukan RM30
Hanya RM2x.xx sahaja...diuji secara KLINIKAL terbukti BERKESAN!!

-MELEMBUTKAN kulit yang kasar dan kering,  pecah pecah terutama pada tumit, siku dan lutut
- agak berangin sedikit dan yg bestnya lembut MERESAP dikulit tanpa rasa berminyak !! Cukup  SELESA!!
menggunakan bahan HERBA SEMULAJADI seperti sage, horse chesnut, yarrow dan rosemary
- sesuai digunakan utk semua peringkat umur termasuklah bayi yang mengalami masalah ruam dan merah merah.
bebas dari bahan bahan kimia atau paraben

>> #gatal serangga #gatal ruam #eczema #tangan berpeluh #pelembap kulit
========================
Whatsapp : "herbal"ke 013 3320360

Berminat untuk start business? Modal serendah RM80 sahaja dan juga layak menerima HADIAH PERCUMA!!! hanya sah sehingga 31 oktober 2015 sahaja !!

Whatsapp : "ahli" ke 013 3320360




Cuba try test makan di OSRA #chemistry

Assalamualaikum.
semasa menulis ni ..baru lepas try makan di kedai yang boleh kata baru di Bangi...nak review sikit lah...CheRus ni suka test test kedai kopi  makan yang baru..kalau ok pergi lagi tak ok tak pergi lagi..hu..hu...macam best je buat review kedai makan kan???..
hari Sabtu weekend biasanya CheRus tak masak..almaklumkan weekend ni time nak cari barang stok stok barang dapur..so tgh hari lunch kat luar jelah....masak utk mlm je tp makan nya awal kul 5 dah makan utk dinner..lepas pukul 9 mlm perut dah keroncong ..kih..kih..mmm..nak jengah dapur mmg dah malas..penat dah...apa lagi ajak en somi gi memanalah kedai makan yang simple simple je...pusing punya pusing tah tahu nak pergi makan mana pastu termasuklah jalan di area bangi sentral ada kedai nama pun unik lah juga OSRA #chemistry - science of the socializing..oo rupanya butik baju tu butik yang #chemistry kedai coffee. en somi tanya nak try sini?..I am ok jer..
melangkah kaki menolak masuk pintu ke dalam kedai membuatkan CheRus..rasa eh! betul ke kedai ni boleh masuk...hu..hu pelanggan semua yang tahap muda mudi yang level budak university...siap ada live performance...aku je yang bawa anak anak!!! erks..tak kan nak keluar balik kot...arhhh redah jelah duduk...CheRus dan en somi macam rasa agak kurang selesa sbb mcm rasa perasan muda!!..ada budak kecik tetiba...kih..kih..order sajelah dah masuk kan...tak lama selepas kami duduk dan makan ada keluarga bersama anak -anak kecil juga pun masuk...he..he baru  ada geng!! tak rasa weird lagi...makan dengan selesa weee...
Hazelnut Choclate hot..chicken pai dan pavlova sebagai hidangan ...mm..not bad sedap...uniknya di sini takde wireless !!takde signal network! totally disconnected dari internet dan line telephone.....bermakna tiada social dengan dunia online membuat kan semua pelanggan berbual sesame sendiri....truly potpet...semestinya kita akan  berkomunkasi sesame sendiri tanpa melihat telephone masing masing...memang sesuai dengan tag line dia tu kan!! tempat lepak jiwaa muda mudi mmg sesuai...
Perkara unik lagi..bekas untuk hidangan dan makan pun mmg unik sekali..utk minuman sejuk di dalam bekas silinder makmal tu hah!!..hi hi..hamikla...minumlah dalam tu ..saiznya pun besar lah juga..memadangkan malam kat situ CheRus tak order air sejuk...so tak dapat nak snap gambar bekas yg menggunakan barang barang makmal tu...chemistry sgt!

Secara overall...boleh la..coffee sedap cake pun sedap..yang lelain belum cuba..tak sure sedap ke tidak...suasana kedai mmg sesuai utk jiwa muda mudi...atau klu rasa nak rehat sensorang...atau nak lepak dengan kengkawan tanpa gadget..minum-minum rehat sambal membaca buku..minum minum rehat sambil buat assignment ...gossiping..aha..ha..sesuai ler sangat....lepas lepas shopping kat butik butik area tu take a break and minum coffee...enjoy!

ok sesiapa yang nak rasa kelainan minum dalam bekas alat makmal ..boleh cuba OSRA #Chemistry ..

Orait nanti makan tempat lain CheRus review lagi...arious amigos...bubai...


Apa yang perlu anda faham tentang detox


assalamualaikum ..


baru baru ni CheRus berkesempatan menghadiri kelas nutrisi Shaklee tentang perkara Detox. banyak yang kita salah faham tentang detox..Apa yang sy belajar ni saya kongsikan disni supaya ianya bermanfaat utk sesiapa sahaja

Apa itu detox?Detox adalah proses penyingkiran toxin dalam badan supaya badan lebih sihat cergas secara keseluruhannya.
manakala hati, ginjal dan kulit merupakan organ penting yang bekerja untuk proses penyingkiran toxin tersebut.

secara keseluruhan kehidupan, detox ni bukan hanya kepada pemakanan sahaja tetapi kita boleh kategorikan process ini kepada 3 bahagian umum yg memberi kesinambungan kepada kecergasan tubuh badan

  •  detox nutrisi - memelihara kesihtan organ detox
  •  detox pemakanan - mengamalkan diet yang berkhasiat dan sihat
  • detox gaya hidup- mengamalkan gaya hidup sihat dan aktif,  tidak merokok, hindari toksin dengan kurangkan pendedahan kepada pencemaran
Konsep detox dr kebanyakkan kita hanya lebih memberi penumpuan kepada  ' detox makanan'yang mana ia tidak memberi kesan secara optimum kepada kesihatan tubuh

Tetapi apa yang anda perlu tahu!!! Hati merupakan organ yg paling utama untuk proses detoksifikasi kerana 80% toxin tubuh disingkirkan melalui organ hati ✅

Memelihara kesihatan hati dengan nutrisi yang baik dan semulajadi mampu memberi kesan detoks yang lebih baik kepada kecergasan dan kesihatan tubuh. 

Bagaimana untuk melakukan detox hati secara semulajadi? 

Tahukan anda?



🚩'milk thistle' merupakan herba semulajadi atau agen detoksifikasi yang telah pun digunakan sejak lebih 2000 tahun lagi untuk mengatasi masalah berkaitan dengan hati seperti jaundice, hepatitis, masalah hempedu juga keracunan
🚩bahan aktif yang dipanggil silymarin mengandungi flavonolignans membantu memperbaiki sel hati yang telah rosak disebabkan alkohol dan toksin lain dari pencemaran dan sebagainya
🚩merangsang protien untuk menghasilkan sel sel baru hati , melindungi sel baru dari terus rosak dan menghalang toxin terus masuk ke dalam keseluruhan organ hati.
🚩Silymarin juga dikatakan mampu mengurangkan keradangan dan bermanfaat untuk mengawal paras kolestrol juga mempunyai antioksida yang tinggi




Di sinilah DTX  complex Shaklee membantu mendapatkan  manfaat milk thistle untuk kesihatan hati.

Whatsapp : 0133320360

#jagahati #hepatitisC #traditionallyused #DTXShaklee #buangtoxin #hatiterbeban #jerebu #pencermaran



Wukuf di Arafah 9 Zulhijjah..

Assalamualaikum ...salam 9 Zuhijjah...




❇️InsyaAllah waktu wuquf di Arafah akan bermula waktu zuhr hingga maghrib pd 9 Zulhijah bersamaan 23/9/2015.
Waktu Malaysia 5.30pm -11.00pm. Gunakan waktu ini untuk berdoa kerana ini adalah antara waktu yang mustajab.
❇️Wukuf adalah rukun haji utama yang bermaksud berhenti dan berada di di bumi Arafah sebentar atau seketika.
❇️Padang Arafah yang sebelum ini sebuah padang pasir, adalah tempat bertemunya Nabi Adam dan Hawa setelah 200 tahun terpisah apabila diturunkan dari syurga kerana melanggar perintah Allah SWT dan di sinilah setelah bertahun-tahun bertaubat, akhirnya taubat mereka diterima.
❇️Di sini jugalah tempat Nabi Muhammad SAW menyampaikan khutbah terakhirnya semasa mengerjakan ibadah haji sebelum Baginda wafat
❇️Suasana di Arafah diumpamakan sebagai padang Mahsyar, tempat berhimpunnya semua manusia, bagi menghadapi hari pengadilan



Ayuh sama sama kita menghayati peristiwa 9 zulhijjah, mengambil fadhillat dan kesempatan berdoa diwaktu mustajab ini.
InshaAllah suatu hari nanti kita dipilih oleh Allah untuk menjadi tetamuNya di bumi Makkah Al-Mukkarammah.. amin amin



Apa pilihan anda memulakan perniagaan bermodal besar atau bermodal kecil?

assalamualaikum ..
[Cerita modal besar ]


Modal besar atau modal kecil?..senang je nak jawab kalau anda simpanan tunai yang banyak.. modal besar lah...untung pun besar? ok saya tak kata tak betull itu hak masing-masing kan? kita ambil contoh membuka restoran..tentunya modal besar? tetapi jika restoran anda mampu menjadi pilihan pengunjung ianya mmg memberi  pulangan yang lumyan!..tetapi untuk menuju kepada pulangan yang lumayan..banyak kos kos lain yang perlu difikirkan  dan memerlukan cash  flow yang tinggi..itu belum kemampuan pengurusan operasi dan lain-lain lagi... tapi bagaimana pula jika anda memulakan perniagan dengan membuat loan dengan jumlah yang besar...mmm...susah tu...untung yang dapat masih belum boleh diambil sepenhnya atas tuntutan bayaran balik....berniaga ni bukan 1 jaminan anda terus confirm untung...banyak cabaran dan risiko  yang perlu dilalui dan pastinya ianya bukans sesuatu yang mudah! jika langkahnya betull hasilnya modal yang besar pastinya menghasilkan pendapatan lumayan...jika anda gagal didalam mengharunginya..risiko sentiasa tersedia ...jadinya memulakan perniagaan dengan modal yang besar perlu BERHATI -HATI dan LANGKAH BERANI kerana exit way nye juga bukan sesuatu yang mudah begitu sahaja....tetapi yang bagusnya bila anda dah keluarkan begitu banyak modal, commitment terhadap perniagaan tersebut lebih tinggi dan gaya usaha juga adalah tinggi
πŸ’Έ"modal besar risiko pun besar"πŸ’Έ

[Cerita modal kecil]
Modal kecil - memulakan perniagaan pada zaman online marketing  ni memanglah terlalu banyak ..sesiapa sahaja ada kemampuan utnuk memulakan perniagaan dan yang serendah RM10 sahaja malah tanpa bayaran pun ada...TETAPI anda perlu tahu Modal kecil hasilnya pun kecil...betul tak?
Contohnya  perniagaan retail ..seperti produk slimming dan kesihatan, produk skincare...ramai yang mampu menjadi seller kepada produk produk berkaitan dengan menggunakan medium media social..mampu memberi impack profit walaupun dengan hanya modal yang kecil....
Dan yang menariknya..tiada tanggungan risiko! tidak memerlukan pengeluaran  operasi..dan hanya fokus kepada activiti pemasaran.
"Modal kecil dan untung nya juga kecil" kaedah ini jika pendekatan jualan secara volume mampu memberi impak keuntungan yang optimum tetapi feadah lain selain untung jualan tertakluk kepada syarikat yg menawarkannya.
Risikonya juga rendah.Manakala  exit way dari perniagaan ini juga agak mudah..bila bila sahaja tanpa menangung modal asal yang banyak 

[modal kecil ganjaran banyak]

Tahukah anda masih ada perniagaan yang mampu memberi pendapatan yang tinggi!!! dengan hanya modal yang sangat rendah...MLM!!! tetapi jangan skeptical ye..bila  sebut MLM je orang tak nak baca dah...relax...open your mind and teruskan membaca  ...saya bagi contoh SHAKLEE..sbb saya jual SHAKLEE hi hi ok je kan ....
Shaklee is network marketing...pemasaran melalaui rangkaian. Dgn hanya yuran keahlian hanya RM68.90 je untuk seumur hidup.ye seumur hidup!! tawaran pendapatan TANPA HAD!!!...agak agak logic tak? dan dengan HANYA RM68.90 itu juga anda akan terima macam macam faedah yang ditawarkan  oleh SHAKLEE selayaknya mengikut prestasi jualan  masing-masing...dari CASH, local and oversea TRIP...jika prestasi jualan anda bagus..anda akan dapat pelbagai faedah yang ditawarkan ditambah lagi dengan untung jualan runcit.
Sistem jualan langsung Shaklee  ini membina pemasaran yang dari individu ke individu...dengan perkembangan media social membina rangkaian perniagann dr individu ke individu  menjadi lebih mudah dan lebih meluas ..secara tak langsung membeli peluang terbaik memulakan dan memperkembangan perniagaan! Ianya business di mana mana sahaja.Diri sendiri yang tentukan arah business tanpa melibatkan kos yang tinggi dan risiko kerugian ..tiada tekanan dari syarikat malah syarikat sentiasa memberi  peluang  pada bila bila masa dan sentiasa memberi latihan/ sokongan pemasaran kepada aspect penjualan produk bagi mastikan ahli mereka mahir dan berpengetahuan tentang produk dan syarikat.manakala exit way juga adalah sangat mudah tanpa tanggungan lain dan  tidak meletakkan kerugian kepada sesiapa untuk diwariskan..

Untung dapat..ganjaran syarikat pun boleh dapat jika layak..memandangkan bizz ini bermula hanya dengan yuran sahaja.. Makanya tak ramai yang mampu serious dengan memberi komitment sepenuhnya..tetapi dengan trend pemasaran 5 tahun kebelakanga ini ramai jutawan lahir dengan perniagaan MLM .dan mereka dr golongan muda.dan ianya boleh dibuktikan  menarik bukan?




Saya sekadar berkongsi pendapat...melihat perbandingan dan menilai bagaimana kita boleh menentukan  apa yang bagaimana kita boleh cebur dahulu sebgai langkah permulaan.Anda boleh pilih dan decide? Jika anda belum mahir tentang selok belok perniagaan dan baru dalam business online the best way anda menggunakan jenis perniagaan kecil seperti Shaklee ni.

Hanya RM80 jer utk permulaan bizz..


Kulit wajah kering! Apa terjadi selepas CheRus cuba cleansing Lotion enfuselle.

Assalamualaikum...ada tak sesiapa yang mengalami masalah kulit kering selepas mencuci muka???..lagilah kalau jenis suka cuci banyak kali..hu...hu aku lah tu...CheRus merindui zaman kulit cantik tanpa jerawat dan parut jerawat!!...kih kih..sekarang ni banyak bekas jerawat...nak cite panjang mcm mana ek... muka sekarang banyak dot dotlah gitula..aha mesti ada cakap makan Shaklee kata kulit cantikk tak juga..berbalik kepada apa yang kita makan dan pilih...bukan semua produk Shaklee mek telan  :)  ..hanya pilih mengikut keperluan tubuh......actually maybe CheRus rasa penggunaan produk skincare yang tak bersesuaian.Ok secara jujurnya CheRus mmg ada join business skincare..lama dah..hampir 4 tahun..dan alhamdulillah mmg produk tu bagus..mmg boleh cantik gebas gebus lah kulit pada untuk 3 tahun sebelumnya..tetapi perubahan demi perubahan formulasi dari syarikat produk kecantikan menjadikan kulit wajah menunjukan ketidakseraasian dan ditambah lagi dengan masalh ketidakseimbangan hormon...aha..bertambah lah teruk!!! muka mek ni..ok yang masalah hormon CheRus dah start  amalkan GLA complex...hi.hi..ni kita cerita masa entry lain..


Memandangkan masalah dalaman  dan faktor penggunaan produk skincare yang maybe silap CheRus mencuba dulu Cleansing Lotion dari Shaklee untuk masalah kulit kering kepada normal yang under set Enfuselle. Actually ada 2 jenis cleansing under Enfuselle..tapi CheRus cuba dulu yang khusus utk masalah kulit kering. Sebabnya Kulit ku mmg kering bebebor ni kalau guna cuci dengan cleanser biasa ni...adoi..kekdang berkerak je rasa...baiklah ni review yang jujur dari hati CheRus selepas seminggu guna Cleansing Lotion ...waah..memang ternyata selsesa dan rasa kulit muka jadi lembut dan lembap...aha sebab apa? sebab cleanser ni bukan berasaskan sabun ..kiranya bila gosok kat muka tak berbuih!!! just macam pelembap dan macam cream texturenya....hasilnya selepas  mencuci muka cenggini hah TERBAIK!! lembut #takkeringpun

Tahu tak korang VITAMIN E sanagt berkesan dalam mengurangkan masalah parut  bekas bekas jerawat.. aha VITAMIN E kalau dalam industri kosmetik dan kecantikan mmg mesti kene ada..manfaatnya kepada kulit sangat banyak.VITAMIN E bersifat antioksidan dengan menghalang radikal radikal bebas dari faktor luaran yang bertindak yang mennegurangkan kesihatan sel tubuh . Bila bersifat antioksida mmg sgt memberi kesan kepada faktor awet muda..:) Hi hi muka ku sedang bersenang lenang bekas bekas jerawat bertapak...lagi teruk CheRus suka kopek  la jerawat jerawat yang timbul..sebab rasa kulit gatal dan terlalu kering!!



Siapa yang ada masalah mcm CheRus ni tahulah macam mane tangan tu gatal je nak kopek apepun..CheRus tak nak bg gambar dulu..CheRus nak  simpan dulu..inshaAllah after sebulan guna cleanser ini ..nanti kita tgk apa perubahan...cabar diri ni...dan cuba menganalisi keberkesanan produk...baru semingu guna..belum banyak perubahan yang boleh dilihat tetapi rasa kulit lembut dan lembap mmg ada dan CheRus sukanya...ok ni CheRus share perubahan bagi mereka yang dah pernah guna Set enfuselle..banyak lagi rangakain produk Enfuselle ni tapi CheRus..bg review ni je dulu ek.....



akan datang kita test yang lain pula...apapeun CheRus akan update lago ...jom follow CheRus diFB mom simple shop dan ikuti perkembanagn kulit ku ni..:P 

Nak cuba juga boleh whatsapp 0133320360 CheRus ek









Pengalaman berniaga pelbagai business

Assalamualaikum...

Selepas diberhentikan kerja...jadilah CheRus suri rumah tangga atau bahasa best nya "domestric engineer" hu hu suka suki je lah....tak kisahlah apepun nama  asasnya duduk rumah jaga rumahtangga.jaga anak .nampak mudah kan ...hakikatnya perbanyakkan sabar..dan seomga diberi ganjaran pahala yang boleh diri di hitungan mizan...disebabkan duduk rumah amatlah rugi jika tidak  menggunakan peluang business secara online memandangkan segala kelengkapan semua ada.




orait sebenarnya  nak cerita penagalaman berniaga...sekadar perkongsian je dan apabila dirumuskan saya masih menganggap perniagaan Shaklee tetap yang terbaik. So dengan ini  saya melatakkan fokus yang tak berbelah bagi kepada Shaklee sebagai business online CheRus yang utama...kerana  pelan pemasaran dan career development yang mesra ukwah serta penghargaan kepada mereka yang selayaknya...STRONG reason untuk kekal di dalam Shaklee

  • Dari dulu sehingga sekarang Shaklee mengekalkan quality dan jaminan produk pada tahap yang terbaik
  • Perniagaan yang sangat rendah modalnya tetapi mampu memberi pulangan yang tanpa hadnya so dengan mudah menjadikan 0 risiko kerugian 
  • pelbagai reward dan penghargaan kepada ahli ahli dengan memberi semangat dan motivasi utk terus maju dan berdaya saing dan tidak pernah gagal dalam memberi penhargaan
  • produk yang bagus dan memenuhi keperluan kehidupan dan kesihatan manusia pada tahap yang terbaik
  • perniagaan ini juga mampu memberi jalan kepada kita untuk keperluan dunia dan akhirat

video
kempen terbaru Shaklee ~Star Asia Trip..FREE sahaja untuk mereka yang baru sahaja daftar dan atau yang dah lama tapi masih belum nak mulakan bizz...ini masa sesuai...percutian VVIP yang julung kalinya ditawarkan oleh Shaklee..owh sebelum ni takde tawaran ni kalau baru register ahli...tunggu jadi leader baru ada kelayakan.
Bulan SEPTEMBER dan OCTOBER banyak sangat benefit yang tawarkan!! kene whatsapp 0133320360 CheRus utk keterangan lanjut...



CheRus pernah join business lain selain MLM ee yang mana yang konsep perniagaan retail...pada mulanya syarikat sangat membantu dalam menigkatkan sale memberikan peluang income yang best..tetapi kemurahan syarikat tidak kekal lama..bilamana syarikat semakin untung tetapi kebajikan dan pelan pemasaran selepas itu menjatuhkan business pengedarnya sendiri dan penurunan quality produk mereka yang menambahkan kesukaran utnuk memasarkan produk ..saya salah seorang yang terkena impact  faktor berikut. paling menyedihkan TIADA penghargaan utk mereka yang mencapai target jualan malah...mengalakkan pengedar mengeluarkan lebih banyak $$ utk membeli IKLAN...mmm..bagus tak bagus?...berbaloikah?..banyak lagi faktor lain..termasukkan IKLAN propa haish..bila dan involve dalam dalam menjadikan lebih banyak yang terbuka...Allahuakabar...maaf saya terpaksa quit dari bizz tersebut sbb tiada kejujuran...ok apepun saya redha dengan kisah ini kerana dengan pengalaman sebegini ianya boleh dijadikan pengajaran dan pembelajaran menjadikan kita semakin matang dalam  menilai suatu perniagaan yang bagus untuk dimulakan.

pengalaman anda bagaimana?..dah pandai menilai? jika takde modal masih ada business yang mampu mencorak dan membimbing kepada income tanpa hadnya..Shaklee menwarkan peluang itu...jika anda tak nak tiada masalah pun...orang lain yang akan grab..siapa buat dia dapat ..:) ;)

salam sayang ...CheRus ---->#roadtomastercoordinator



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...